ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРОВЕРУ ЗДРАВЉА
20.07.2014


Дом здравља Ниш «Кућа доброг здравља» у оквиру промотивних активности „Приближимо се пацијентима“ наставио је и ове недеље са акцијом која је почетком јула месеца отпочела у Градској општини Палилула на сеоском подручју у селима која немају амбуланту. Екипа ове установе била је у селима Лалинац и Крушце. Укупно је прегледано 94 пацијента и то 2 пацијента у кућним условима. Грађани су могли бесплатно да провере своје здравље путем клиничког прегледа, ЕКГ- у кућним условима, одреде ниво шећера у крви а од лакара добију савет у вези лечења хроничних болести. Представници службе Дома Здравља Ниш, за здравствену заштиту одраслих и кућно лечење, коју чине  лекар-медицинска сестра, и ове недеље успешно су остварили своју здравствену мисију на терену.  

О значају ове активности за становнике општине Палилула и сарадњи Градске општине Палилула са Домом здравља у Нишу, на почетку кампање, указао је и БОБАН ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула. Општина Палилула у сарадњи са Домом здравља у Нишу успешно остварује пројекат промоције здравља и здравих стилова живота - «Базар здравља», који је намењен свим становницима Града. Овом активношћу „Приближимо се пацијентима“ сагледани су и пацијенти који су стари, тешко покретни или потпуно непокретни и зависни од туђе помоћи.

Акција провере здравља становника општине Палилула завршава се у недељу 27.07.2014. године. Екипа Дома здравља Ниш биће у селу Мрамор (од 09:00-11:00) и селу Мраморски поток (11:30-12:30). (ЕКОполис, Д.В)